logo FBlogo Youtube
logo

My fair lady

60 de ani de My Fair Lady

Inspirat din comedia ”Pygmalion” a lui George Bernard Shaw, musicalul ”My Fair Lady” spune o poveste aproape atemporală despre schimbare, politici de gen și diferențe sociale.

Spectacolul a avut premiera pe Broadway în 1956, stabilind, la acea vreme, recordul pentru cea mai îndelung jucată piesă, cu peste 2.700 de reprezentații. Această punere în scenă a adus musicalului și primele premii, câștigând Theatre World Award pentru succesul debutului său la New York, dar și 6 Tony Awards, printre care premiul pentru cel mai bun musical.

Acestei prime reprezentații i-au urmat, de-a lungul celor 60 de ani, numeroase reinterpretări scenice, concerte și turnee inspirate din coloana sonoră ”My Fair Lady”, dar și ecranizarea cu același nume. Adaptarea cinematografică, în regia lui George Cukor, s-a bucurat, la lansarea sa în 1964, de aceleași aprecieri care întâmpinaseră musicalul original cu 8 ani în urmă. Avându-i pe Audrey Hepburn și Rex Harrison în rolurile principale, filmul ”My Fair Lady” a câștigat 8 Academy Awards, dintre care aminti premiul pentru cea mai bună imagine, cel mai bun actor și cel mai bun regizor.